top of page
Od projektu do realizacji
Oferujemy rozwiązania od A do Z.
Od projektu do realizacji.
Zapewniamy szkolenie i doradztwo.
Wdrażamy technologie.
Szukaj
autor: BMC Polska
15 gru 20241 minut(y) czytania
Do czego służą frezery przy produkcji lodów?
Lody to jeden z najbardziej lubianych deserów na świecie, a ich rzemieślnicza produkcja to prawdziwa sztuka.
20
autor: BMC Polska
12 lis 20241 minut(y) czytania
Co jaki czas należy serwisować maszyny cukiernicze?
W dzisiejszych czasach branża cukiernicza odgrywa istotną rolę w gospodarce i życiu codziennym. Słodkie wypieki, ciasta, czy desery są...
40
autor: BMC Polska
24 paź 20241 minut(y) czytania
Do czego służy pomadziarka cukiernicza?
Pomadziarka cukiernicza to kluczowe narzędzie w nowoczesnej cukierni, które wpływa na jakość i estetykę wyrobów.
30
autor: BMC Polska
18 wrz 20242 minut(y) czytania
Jak powinna być urządzona idealna lodziarnia?
Lodziarnie to miejsca, które odwiedzamy, aby delektować się pysznymi i orzeźwiającymi deserami, szczególnie w gorące dni.
90
autor: BMC Polska
3 wrz 20242 minut(y) czytania
Proces produkcji żelek
Podstawowymi surowcami używanymi do produkcji żelek są cukier, syrop glukozowy, substancje żelujące (najczęściej żelatyna), kwasy spożywcze
890
autor: BMC Polska
19 sie 20242 minut(y) czytania
Jak powinno wyglądać konfekcjonowanie wyrobów cukierniczych?
Konfekcjonowanie wyrobów cukierniczych to proces, który ma kluczowe znaczenie dla sukcesu każdej firmy działającej w branży słodyczy.
240
autor: BMC Polska
9 lip 20242 minut(y) czytania
Czy pyszne praliny i czekolady to dobre pomysły na prezent?
Praliny i czekolady mogą wydawać się dość oczywistym pomysłem na prezent, ale jak się okazuje, taka niespodzianka zawsze jest trafiona.
70
autor: BMC Polska
10 cze 20242 minut(y) czytania
Jakiej wielkości powinien być zbiornik do topienia i mieszania czekolady?
Branża cukiernicza nieustannie się rozwija, a producenci poszukują coraz to nowszych rozwiązań...
110
autor: BMC Polska
16 maj 20242 minut(y) czytania
Oblewarka do czekolady - przydatne narzędzie w rękach każdego cukiernika
Oblewarka do czekolady to niezastąpione narzędzie, które umożliwia cukiernikom tworzenie wyjątkowych smakołyków.
140
autor: BMC Polska
18 kwi 20242 minut(y) czytania
Dlaczego w cukiernictwie warto zainwestować w maszynę do produkcji kremów?
Sukces w produkcji cukierniczej zależy od wielu czynników. Najważniejsze są umiejętności cukiernika, niemniej jednym z kluczowych elementów
60
autor: BMC Polska
14 mar 20242 minut(y) czytania
Dlaczego lody rzemieślnicze są lepsze niż klasyczne?
Lody to przysmak, który kusi nie tylko w upalne dni. I choć na rynku znaleźć można wiele wyrobów lodowych, ich jakość bywa różna.
70
autor: BMC Polska
8 mar 20241 minut(y) czytania
W jakim celu temperuje się czekoladę?
Czekolada to jeden z najbardziej uwielbianych na świecie słodkich przysmaków.
160
bottom of page